Könyveim

Jég és gyöngy

A jég magában rejti a ragyogás fogalmát, mégis rideg, a gyöngy viszont lágyságot, finomságot sugall. Vajon mi a szerepe ennek a két dolognak Robert és Alain életében, akik egy könnyed űrsétára indulnak, majd azzal szembesülnek, hogy – minden látszat szerint – nincs hová hazatérniük?

A sci-fi közegben játszódó történetben a ragyogás fogalmát magában rejtő rideg jég és a lágyságot, finomságot sugalló gyöngy líraian testesíti meg Robert és Alain személyiségét. Vajon csak a külső, azaz a körülöttük lévő világot érintheti a dermesztő hideg, vagy megbújhat valahol máshol is, például egy olyan helyen, ami a szemnek láthatatlan? A Jég és gyöngy amellett, hogy könnyed romantikával átszőtt történet, fényt derít a rejtélyre.

Az Alagút című novella lakásavatóra készülő elbeszélője az ablakán kitekintve a városi kilátást egy egész látomássá növeszti. Ennek során, a közeli alagútban átélt fantasztikus tapasztalatain keresztül az olvasó elé tárja, hogyan hatalmasodhat el a lelken, “az ember belső univerzumán” a sötétség, és választ keres arra a kérdésre, hogy van-e onnan kiút.

A Jég és gyöngy című könyv elérhető itt:
http://undergroundbolt.hu/jeg-es-gyongy

Vélemény, hozzászólás?